Thailand in een woord Chaotisch!
Door: Annelies
Blijf op de hoogte en volg Annelies
08 November 2006 | Thailand, Chiang Mai
Hoe is het met jullie? Met mij erg goed.
Na een lange vlucht, die voor mijn gevoel erg snel ging door de films en het eten zijn we zaterdag aangekomen in Thailand. Op het vliegveld geen tassencontrole dus flightbag was echt niet nodig geweest. Er liep niet eens politie. Toen we de aankomsthal in kwamen kwam iedereen op ons afgestormt, wow! Weg allemaal. Een taxi gezocht die ons " niet" naar het hostel kon brengen. We hebben er 2 uur overgedaan om het te vinden. Wel gelijk heel Bangkok kunnen zien. Die arme man ging bijna huilen, hij bleef maar zeggen...for twenty years I'm working here, but this....! Maar wij waren blij dat we er waren. We hadden een 2persoons kamer. Toen we op bed plofte braken we bijna onze rug. Er hing een bordje dat de thaise matrassen over het algemeen iets harder zijn dan de westerse. Ja dat was te merken, maar ben nu wel mijn bochel kwijt. ;) Het toilet was ook erg apart. Dat was namelijk in een met de douche. Niet zo raar zou je zeggen maar het was dus net zo klein als een wc hokje. De wcbril werd dus helemaal nat als je stond te douche. Het is ook niet gebruikelijk dat er warm water is. De andere dag werden we dus letterlijk verrast met een koude douche. De stad in dachten we. We namen de boot naar het centrum. Daar was het al super druk. Het was die dag ook nog eens een speciale dag dus extra drukte. We dachten steeds wow we zijn er, maar daar kwamen we snel van terug. Eenmaal van de boot werden we aan alle kanten aangevallen. Mensen lijken allemaal erg vriendelijk, maar meestal zit er wel iets achter. Iedereen is dan ook opeens leraar (komt betrouwbaar over, zou niet weten waarom ;) ) en kent wel iemand uit Nederland. En natuurlijk zeggen ze tegen je..you're my friend. Ja hoor, nee liever niet. Op een tuk tuk gesleurd en een paar tempels gezien. Wel erg mooi trouwens. De happy buddha heeft een dikke buik. Mijn nieuwe bijnaam is dan nu ook happy buddha. Na de hecktiek in de stad naar een backpackers straat waar we ons helemaal op ons gemak voelde. Daar voor nog geen 2 euro wat gegeten. Daar een beetje rond gekeken en toen wilde we terug naar de boot konden we die dus niet meer vinden. Ja en de straat namen lezen hoef je hier ook niet te proberen. Gelukkig zijn er vriendelijke (achterdochtige) tuk tuk drivers altijd bereid je te helpen. Dat hebben we maar geweigerd en zelf gezocht. Na een uur hadden we de boot eindelijk gevonden. En waren we allebei wel een beetje klaar met Bangkok. 's Avonds bij het hostel in de buurt gegeten waar ik weer voor de zoveelste keer dacht wat doen we hier. Op weg erheen werden we weer 100 keer aangesproken. Bij het restaurant leek de kaart wel een boek zo dik en wat het allemaal was...Joost mag het weten en ja toevallig weet hij dat ook nog. Toch weer handig dus. Maar wel lekker gegeten. Daarna naar de rivier waar mensen bloemen kranzen in het water legde. Het was een speciale dag, welke dag? Daar moeten we nog achter komen, maar het was speciaal om te zien.
We waren erg blij dat we weer op onze kamer in het hostel zaten. Rust!!!! De volgende dag dan ook gelijk de trein naar Chiang Mai geboekt voor de volgende dag. Ook daar weer honderd keer aangesproken, maar negeren. We beginnen het langzaam te leren. Daarna naar een shopping centre. 'S avonds weer lekker gegeten. De andere dag nog een beetje rondgekeken in Bangkok en 's avonds met de trein. Op het station aangekomen bleek dat ik ons reisplan had opgeslagen dus ik moest als een dolle terug naar het hostel, maar we hadden het gehaald.
De trein was erg apart. We hadden allebei een bed. 1 boven 1 beneden. Een beetje geslapen want het schudden heel erg en het maakte erg veel lawaai. Maar erg leuk. In Chiang Mai aangekomen werden we wederom aangevallen door Tuk tuk drivers. Maar we zitten nu in een super hotel. Warm water, zacht matras en dat voor 7 euro per nacht voor 2 personen. We hebben gelijk een 3-daagse jungle tour geboekt. Bij bergstammen slapen, op een olifant rijden, wandelen en bamboe raften. Heb er erg veel zin in. Hier nog een paar mooie tempels bekeken en staks weer ergens eten.
Wat een verschil met australie, een paar dagen geleden waren we nog arme backpackers en hier zijn we rijk!
We moesten even wennen, maar het is nu echt begonnen! Het wordt vast een super reis!
Dikke kus Annelies
08 November 2006 - 10:46
Loes:
WOOOOOOWWWWW rietje! Wat een verhalen! En jaaja al die virendelijke mensen zien vaak alleen een dollar teken he. Maar goed, jullie gaan vast en zeker een super tijd tegemoed. Nu al super verhalen in ieder geval! Voor mij nog een paar dagen.. Veel plezier met alles wat jullie gaan doen en wie weet tot snel!
Dikke kus vam mij! -
08 November 2006 - 12:55
Mam:
Geweldig verhaal weer.
Nu zit je bochel vanvoren, went ook wel. Schudt ze maar af die Tuk tukkers!
Amuseer je in de jungle.
See you!! -
08 November 2006 - 14:29
Jose:
Heeee!!
Leuk verhaal weer, ik ben benieuwd hoe ik Bangkok ga beleven, iedergeval erg chaotisch waarschijnlijk. Heb nog 2 dagen te gaan. Wie weet tot snel ergens. Have fun!!
Dikke knuf Jose -
09 November 2006 - 11:04
LD:
Wan prihat (don bai)
Hey "HB" Berry,
Zo te lezen is de aanpassing aan de Thaise cultuur vlot verlopen. Bovendien heb je al weer aardig wat op het programma staan. Perfect, hoor! En denk eraan: GENIETEN én (veel) foto's maken. Wij kunnen jullie avonturen (raften op een olifant?) dan een beetje meebeleven.
GAJ, L, DK,
LD.
PS Altijd RAWANG!
09 November 2006 - 11:24
Marieke:
He Annelies,
Misschien een beetje raar om een mailtje van mij te krijgen. We hebben elkaar voor het laatst op het Helinium gesproken geloof ik. Dat is al een tijdje geleden! Van Petra hoorde ik al je verhalen. Ik ga volgend jaar juli samen met mijn vriend bijna dezelfde reis maken als wat jij hebt gedaan. Wij willen eerst paar maanden gaan werken in Australie dan in Nieuw Zeeland en op de terugreis willen we naar Thailand gaan. Daar willen we ook de omliggende landen gaan bezoeken, laos, combodja, vietnam. Ik hoop je dus een keer te zien bij Petra want ik ben heel erg benieuwd naar al je verhalen.
Heel veel plezier nog in Thailand!
Groetjes Marieke -
12 November 2006 - 11:40
Kroeltje:
Wat een geweldige tijd van je leven moet dit zijn ,reizen,feesten,cultuur snuiven etc,geniet ervan.xkroeltje -
13 November 2006 - 20:46
LD:
WAARSCHUWING!
Hey Berry,
Er is een foto van de cross onderweg. E-mail voorzichtig openen! Graag een milde reactie...
GAJ, L, DK, LD. -
17 November 2006 - 05:58
Petra:
heeej lief,
heerlijk verhaal weer om te lezen!!geniet in thailand!hoop dak je snel weer spreek xxxx