Holland!!! - Reisverslag uit Montpellier, Frankrijk van Annelies Riet - WaarBenJij.nu Holland!!! - Reisverslag uit Montpellier, Frankrijk van Annelies Riet - WaarBenJij.nu

Holland!!!

Door: Annelies

Blijf op de hoogte en volg Annelies

02 Oktober 2008 | Frankrijk, Montpellier

Ook ik heb wel eens vakantie en dat was voor mij vorige week. Niet echt een verrassing dat ik op vakantie ging naar Nederland. Wat wel een verrassing was dat niemand dit wist. Ik was dus undercover in Nederland.
Vorige week woensdag werd ik om kwart voor 5 omgeroepen in Montpellier. Miss van Riet immediately boarding at gate 14 or we will proceed to off load your luggage. Had een kwartier vertraging en was even buiten in het zonnetje gaan zitten ook nog inslaap gevallen met dit als gevolg. Als een gek rende ik naar de gate om het vliegtuig toch nog te halen. Toen ik binnen kwam keken ongeveer 300 ogen mij aan waarop op reageerde `zo das handig aankomen en gelijk opstijgen´. Ik strompelde door het gangpad naar mijn stoel en toen ik net zat stonden we al op de startbaan. Terwijl we opstegen keek ik naar alle dorpjes onder me. Over een paar dagen ben ik alweer thuis dacht ik. Naarmate we langer vlogen kwamen er steeds meer wolken. Toen we na 1 uur en 45 min op Schiphol landen en ik alleen maar wolken en kou zag realiseerde ik me dat het echt al eind september was. In Montpellier is daar nog steeds niets van te merken. Moest een kwartiertje op mijn bagage wachten en toen kon ik Peter oftewel Mr Nougat weer gedag zeggen. Echt super leuk om weer een bekende te zien. Natuurlijk moest ik gelijk aan mijn Hollandse plicht voldoen dus zijn we naar de snackbar gegaan. Kroket en een patatje met echte mayo deden me goed. Peter had me in de auto even een update gegeven van alles wat er de afgelopen tijd in Nederland is gebeurd en zo te horen had ik niet veel gemist. In Hellevoetsluis leek alles nog zo hetzelfde, snel nog even bij Peter in zijn nieuwe huisje thee gedronken en toen was het tijd om de rest op te zoeken. Mijn ouders wisten niet wat ze zagen, die hadden mij helemaal niet verwacht. Wat ik verder heb gedaan die dagen, uiteten geweest, natuurlijk ook nog een keer goed naar de snackbar, in de zon gezeten op het teras in de vesting en iedereen een dikke kroel gegeven natuurlijk. Maandag had mijn koffer weer volgestopt met Hollandse spullen zoals boerenkool met worst, stroopwafels, tulpenbollen en een halfje vers bruin. Toen ik maandag weer in Montpellier aankwam scheen de zon weer, het was hier weer ´gewoon´ 26 graden. Eenmaal weer in mijn appt voelde dit echt weer als thuis. Mijn flits bezoek aan Nederland was zeer geslaagd en Peter ik vond het dus echt wel heel gezellig!!!!

Nu weer terug in Montpellier is het leven weer begonnen en gaat het werken ook gewoon door. Het is erg druk op het werk, maar gelukkig nog steeds heel erg leuk. De cursus frans valt helaas een beetje tegen. Linda en ik twijfelen of de profeseur zelf wel opschool gezeten heeft. Woorden als onderbroek en panty kousjes zijn toch echt niet meer van deze tijd, en ja al waren ze dat wel..wanneer gebruik je die woorden?
Verder geeft de zon maar niet op hier. Tussen de middag wordt er nog buiten gegeten en ook 's avonds zit ik niet binnen op de bank.

Voor de mensen die nog een paar dagen willen komen overwinteren. De vluchten van Transavia zijn weer in de aanbieding. Heel de maand oktober is mijn slaapbank bezet maar iedereen is welkom in november en de eerste 3 weken van december. Na mijn vakantie in Nederland die van 20 dec t/m 5 jan duurt is iedereen natuurlijk ook weer van harte welkom. Dus als ik een bedje moet opmaken, laat het me dan even weten!!

Bisou Annelies

• 03 Oktober 2008 - 12:41

Klein:

Heb al geboekt, maar mijn vakantiedagen zijn nog niet op. Ik zal weer zo spoedig mogelijk reserveren voor het geval ik achter net vis.
    Tot ziens!!!!

• 03 Oktober 2008 - 17:59

Peter:

Ik heb nu ook chocoladekoekjes! x

• 18 November 2008 - 22:38

Marc De Reus:

Heey Annelies!
    Hoe was t lasergamen? Heb je met je rug tegen die van je vriendin gestaan en de armpjes over elkaar ;) haha. Dat had ik wel willen zien hehe. Ik heb nog een toptijd gehad in Montpellier, t weekend was veel te snel voorbij! Geniet lekker daar en misschien kom ik je ooit nog eens tegen, die Hollanders zitten immers overal!!

Kus die met dat Marc-hoofd

• 28 Januari 2009 - 15:57

Rineke:

Hoi Annelies,
    Ik kom 1 maart naar Montpellier voor twee maanden, tot hoelang zit jij daar?
    Groetjes, Rineke
    hierisrineke.waarbenjij.nu