South west Australia - Reisverslag uit Perth, Australië van Annelies Riet - WaarBenJij.nu South west Australia - Reisverslag uit Perth, Australië van Annelies Riet - WaarBenJij.nu

South west Australia

Door: Annelies

Blijf op de hoogte en volg Annelies

11 Oktober 2006 | Australië, Perth

Hallo Allemaal,

Hier is het vervolg van mijn reis langs de westkust. Ondertussen zijn we dus aan gekomen in het zuidwesten en zijn we nog steeds met de camper (Britzy). Na weer 600 km gereden te hebben zijn we weer in het vertrouwde Kalgoorlie aangekomen waar we met de trein ook al eens een stop hebben gehad. Dit was echt een drukke stad. We hadden eindelijk na 6 dagen weer bereik en zagen weer mensen. Dit stuk wordt de Goldfiels genoemd. We zijn dan ook naar een goudmijn geweest. 27 meter onder de grond. We kregen een helm op. Joost vroeg zich af waarom en bleef maar herhalen dat dat echt geen zin had, maar eenmaal onder de grond in de smalle gangetjes heeft hij het geweten en tijdens een demonstratie hoe je kan boren viel er een steentje op ZIJN helm. Misschien toch wel handig. Maar dit was echt wel leuk. Nog gezien hoe ze goud smelten en zelf ook nog een stukje goud gevonden. Die zelfde dag weer doorgereden naar Norseman. Hier niets te doen dus even relaxen. Tijd om mijn kleren te naaien want ik heb geloof ik niets meer waar geen gat in zit. Dit komt gewoon omdat het versleten is en niet omdat Joost altijd met room kookt en alles caramameliseerd en omdat ik sinds hij kookt voor tien eet. ;)
De volgende dag naar Esperance. Naar Cape Le grand National Park. Dit was echt geweldig. We zijn daar naar een strand geweest woooooowwww. En er lag een aangespoelde walvis. Die lag er al een tijdje. Er lagen boten en nog een stuk vleesachtige iets. Zo'n stank heb ik nog nooit geroken. Maar zoiets moois heb ik ook nog nooit gezien. Nog de great ocean drive gereden langs super stranden een daarna door naar Raventhorpe. We konden heel veel korting krijgen als we voor het donker aan zouden komen. Helaas haalde we dat niet, maar ja wij stomme toeristen lieten toch die advertentie zien en de vrouw van de receptie zei nog oh ja voor het donker. Uhh ok het was pikke donker maar goed.Thanks. Het koste niets en ook nog eens gratis stoom afgetapt.
De andere dag een lange rit naar Wave rock. Het was echt ver rijden en toen we er kwamen was het eigelijk helemaal niet zo bijzonder als het leek in boekjes. Ok goed dus weer verder. We moesten weer een lang stuk in de auto, zonder radio dus zelf zingen. Nou kan ik dat heel goed dus al snel wilde Joost daar overheen. Klonk ook erg goed. Toen we ook nog eens een Dutch windmill zagen waren we helemaal door het dolle heen en dachten die mensen waarschijnlijk echt dat aan de nederwiet zaten, maar erg gelachen.
De volgende dag was het wee tijd om serieus te zijn en zijn we weer dingen gaan bekijken. Weer de kust, maar echt mooi. Een strand waar de golven met 100.000 ton aankwamen. Het werd afgeraden daar te zwemmen. Nog een paar van die standen en cliffen gezien en toen door gereden naar Denmark waar we eindelijk begonnen zijn aan waar de zuidwest kust bekent om is. Proeven Proeven en nog eens Proeven. We zijn maar gewoon gaan rijden. De eerste stop was een kaasfabriek. We kwamen nog een beetje onwennig binnen maar we deden het goed. Proeven en wegwezen. De volgende stop was bij een honingwijn proeverij. 5 verschillende soorten geproeft. Echt lekker, lekker zout en best wel vrolijk geworden. Je hoeft het namelijk niet uit te spugen maar elke halve glas dat je krijgt gewoon op drinken. Nog toffee's geproeft en toen hadden we er wel genoeg van. Op een camping gestaan aan een meer, super super super!
Ik zal de rest wel even kort vertellen want het wordt echt te lang. Verder nog naar een karri bomen bos geweest. 70 meter hoge bomen. Een cave bezocht en nog een dagje proeven. Die dag hebben we het er goed van gemomen want we zijn 4 keer naar dezelfde kaasfabriek geweest, naar 4 wijnzuip dingen, koffie Ik niet want ik reed. Nog koffie geproefd en chocolade liqeur. Maar leuk weer!
De andere dag toen we richting Brusselton renden kwamen we langs een venison farm. Hert. Daar hert geproeft en de kok kon de fillets niet laten liggen dus 's avonds super super super gegegeten. Echt gruwelijk lekker. We stonden die avond ook gratis op de camping. We konden er zo op rijden toen het donker was en 's ochtends vroeg zijn we weer vroeg vertrokken.
Nog 2 dagen in Fremantle geweest. Naar de prison geweest. En lekker gegeten. BBQ seafood platten met oesters. Ja die heb ik ok gegeten. Vaag maar best te doen. Dag erna mosselen gegeten in de camper. Een goeie afsluiter van onze super reis langs de westkust.

Dit was echt hoe ik gehoopt had dat Australie zou zijn. De verhalen van de oostkust zijn leuk, maar valt helemaal in het niets vergeleken bij de westkust en ben zooooo blij dat ik dit nog gezien heb! Het reizen zit er voor mij dus nu op. Heb bijna heel australie gezien. Misschien tijd om naar huis te komen? Misschien nog niet?!!!!

Dikke kus Annelies!

• 11 Oktober 2006 - 09:36

LD:

Hey Berry,
    Wat een verhaal, geweldig!
    OOST, WEST
    OZ BEST !?
    En nu nog "even" werken, vervolgens nog "even" Thailand en dan tot ......
    Nee, ik verklap niets.
    GAJ, L, DK,
    LD.

• 11 Oktober 2006 - 21:00

Sander:

tot de 28e he!

• 12 Oktober 2006 - 09:53

Familie:

Annelies, geweldig om dit allemaal te lezen. Wij zijn weer op de hoogte. Hartelijke groeten.