WA Geweldig!!
Door: Annelies
Blijf op de hoogte en volg Annelies
05 Oktober 2006 | Australië, Perth
Hoe is het bij jullie in Nederland? Hier is alles goed. Eindelijk internet dus kan ik mijn verhaal over de westkust er dan eindelijk opzetten. Heb zoveel gezien en het was zo super dat ik waarschijnlijk veel vergeet te vertellen maar natuurlijk heb ik weer iets van 1000 foto's gemaakt dus als ik weer in Nederland ben kan iedereen het zien.
6 september hebben we 's ochtends de camper gehaald. Het was even zoeken en sjouwen maar gevonden. We hadden nog geen boodschappen dus na met een wagentje door de coles gecrosst te zijn waren we er helemaal klaar voor. Joost reed gelukkig Perth uit, ik had het gevoel dat ik in een achtbaan zat. Voor hem was het geen probleem en hoefde dus volgens hem ook niet rustig te rijden. Maar goed we waren op weg. De eerste stop was bij de Pinnacles. Super. Weet niet zo goed hoe ik uit moet leggen wat het zijn, maar allemaal hoge soort termieten heuvels, wel duizende bij elkaar en van heel geel zand. Verder veel gereden. Ja ik ook en ging echt goed. Die dag uitgekomen bij Geralton en netjes op een camping gaan staan. Joost voelde zich helemaal thuis in de 50cm bij 50cm keuken dus we hadden snel eten. De volgende dag zijn we naar Kalbarri National park gereden, daar langs de kust weer dolfijnen gezien, blijft leuk. Daarna op een onverharde weg, waar wij eigelijk niet op mochten met de camper, naar natures window gereden. Ja weer Super. Het uitzicht wat we hadden was zo mooi. Op de terugweg ging het even iets minder en was ik blij dat ik niet reed. De camper gleed steeds weg dus dit keer echt een achtbaan. Na eindelijk weer op de verharde weg te zijn, zijn we dan ook niet verder gereden maar de camper neergezet en de mooiste zonsondergang ooit gezien. Geen dag rust dus weer op weg. Een stop bij Shell beach, de naam zegt het al een strand van schelpen. Allemaal hele kleine kokkelscheljes. Ze waren zo wit dat je er niet zonder zonnebril kon kijken. Echt een apart gezicht. Toen door naar Monkey Mia. Dat is heel bekent maar het is niet meer dan een touristen resort aan het strand. Gewoon een camping dus. Maar er komen 's ochtends wel dolfijnen zo dichtbij het strand dat je ze haast aan kan raken. We hadden die dag geen zin om een camping op te zoeken dus zijn met 2 anders vans op het parkeerterrein blijven staan om zo de andere dag snel bij het strand te zijn. Natuurlijk hebben we wel gewoon gebruik gemaakt van de camping faciliteiten. Handig toch! De andere ochtend na niet weg gestuurd te zijn om half 8 op het strand. De dolfijnen zwommen al vrolijk rond. Er werd wat verteld en daarna werden er mensen uitgezocht om een vis te voeren, en ja ik werd uitgekozen.Joehoe. Het was dan wel heel erg een touristische attractie maar wel erg leuk om te doen. Toen dat voorbij was naar Coral bay gereden waar we op de camping verrast werden door een soort van draakachtige hagedis. Wow die was dus echt iets van 1,5m. Dat beest liep op z'n gemakje de camping over en ging toen lekker in de schaduw onder een caravan zitten. Ok dan! Bij Coral Bay begint het Ningaloo Reef. Schijnt volgens de kenners mooier te zijn dan het great barrier reef en aangezien ik nu ook een beetje een kenner ben kan ik zeggen dat ze gelijk hebben. Heb daar wel duizend vissen gezien. Dacht nog dat ik lichtelijk gek werd toen ik een schol van wel duizend vissen aanwees aan Joost en hij maar bleef zeggen dat hij ze echt niet zag, ik had ze van verbazing haast allemaal met mijn hand gevangen, maar gelukkig zag hij ze na 10 minuten ook en konden we doorrijden naar Exmouth. Hier is het Cape Range National park. Dit was echt geweldig. Toen we daar aankwamen begon de zon te zaken en kwamen er overal kangoeroes uit de bosjes en staken er vlak voor onze camper een paar emu's over. Het was echt een mooi gezicht. Dit was echt australie en voelde me helemaal blij. Wat super dat ik dit allemaal nog zie. We hebben in dit park ook gekampeerd. Super plek. Met aan de ene kant uitzicht over de bergen en aan de andere kant zee, geen douche, geen wc alleen een vies gat in de grond maar echt geweldig. Als je dit moois allemaal om je heen hebt heb je helemaal geen luxe nodig. De volgende dag een hike gedaan langs een kloof. Slangen, "vliegende" vissen en hagedissen gezien. En het mooiste strand van Australie. Het strand was zo wit en het water zo blauw met zoveel vissen. Dit strand heeft het gewonnen van de whitsundays. Hier een tijdje gebleven en toen nog een wandeling door een mangrove bos. Had echt het gevoel dat ik die dag mee deed aan expeditie robinson, geen douche, wc, zwemmen in een super zee en een mangrove bos. De douche die ik 's avonds had was dan ook echt super. Deze dag was mijn vader jarig dus natuurlijk heel de dag gezongen!! En het 's avonds gevierd met taart. De andere ochtend werden we gewekt door een emu die naast de camper stond. Snel douche en een lang stuk rijden naar Karijni National park. Toen we dit park binnenreden weet ik niet wat ik voelde, dit was wel zo mooi. Dit is het australie waar ik voor gekomen ben en wat ik verwacht/gehoopt had te zien. Ik was sprakeloos. En zo gelukkig dat ik hier was. De lage zon scheen zo mooi over de rotsige bergen, het zand was zo rood, de warmte en de geur. Ik weet niet hoe ik dit moet/kan uitleggen, het is ongeschrijfelijk en was zo indrukwekkend. En ik denk als jij er ook was en zag was ik zag en voelde wat ik voelde jou misschien wel hetzelfde was overkomen.
Ons geluk kon dus ook niet meer op toen we ook nog eens gratis konden overnachten in de bush. Hier heb ik op de meest belachelijke wc gezeten. Het was een hokje waar ze een gat in de grond hadden gemaakt, een tinnenemmer in hadden gezet en daar een wc bril op hadden gemaakt. De stank en geen licht in het pikke donker maakte het compleet. Maar het hoort erbij dus nu ik het opschrijf geniet ik weer van die dag. De andere dag ook helemaal blij wakker geworden. Een hele dag in dit national park, beter kan het niet. We hebben een wandeling gemaakt door een kloof. Ook dit was weer helemaal geweldig. Watervallen, hagedissen, rotsen super super. Nog gezwommen in een pool die behoorlijk koud was maar waar de waterval als een warme douche was. Toen ik daar in dat water lag voelde ik me zo klein door de hoge rotsen om me heen,geweldig en super super super. Na deze wandeling een gratis douche genomen bij het visitors centre en toen naar de plek terug waar we de vorige avond overnacht hadden. We waren die dag 9 maanden in australie, beter hadden we dit niet kunnen vieren. 's Avonds nog allebei 2 glazen wijn gedronken en toen helemaal naar ons zin, we waren niet echt meer gewend iets te drinken dus om half 9 lagen we te slapen. Maar goed ook want de andere dag moesten we 800km rijden. Heel de dag in de auto beetje naar geen radio luisteren dus zelf zingen. Als ik reed was Joost druk bezig met roadkill tellen dat waren die dag ongeveer 200 kangoeroes. Ik heb ook voor het eerst mijn eigen roadkill gereden...erg!! Er zaten twee papegaaien op de weg, ik toeteren maar ze gingen maar niet weg. Toen ik dichterbij kwam vlogen ze weg, maar een van hun net tegen de voorruit aan. Daarna had ik het te pakken want niet veel later vloog er een zwem kleine vogeltje tegen de voorruit en reed ik een dikke lizard plat. Oei! Zo heb ik de westkust afgesloten en kwamen we de andere dag aan bij de zuidwest kust. Om jullie even op adem te laten komen zal ik het vehaal over de zuidwest kust over een paar dagen pas op mijn site zetten.
Zoals ik al zei heb ik zoveel gezien en ben ik waarschijnlijk een paar dingen vergeten, maar op www.joostvanoorschot.waarbenjij.nu staat een nog langer verhaal dus veel plezier ermee!!
Hele dikke kus Annelies en tot snel!!!!
05 Oktober 2006 - 10:30
Nimrod:
zo liesje wat een verhalen! je zat dus echt in het wilde australie he? wanneer kom je nou precies terug? ik hoop snel!
kus enzo -
05 Oktober 2006 - 20:33
Loekie:
Hee meissie! Godsamme zeg..wat een schitterend verhaal!! Ik zou graag nog een keer teruggaan naar de Westkust, maar als ik dit zo lees wil ik ZEKER te weten nog een keer terug!! Veel plezier nog de komende tijd en doe de groeten aan Joost!!
xx Loek