Een nieuwe baan!! Een ander land!!
Door: Annelies
Blijf op de hoogte en volg Annelies
28 April 2008 | Frankrijk, Montpellier
2008 wordt mijn jaar! Dit zette ik 01-01-2008 op hyves. Het begint er aardig op te lijken dat dit ook echt mijn jaar is.
Net terug uit Montpellier. Ik heb daar een super tijd gehad. Na mijn reis door Australië, bleef het kriebelen om weer te gaan reizen. 8 weken Montpellier via BCD Travel was een goed alternatief. Even weg uit Nederland en gaan voor het onbekende. Een nieuwe werkplek, nieuwe werkzaamheden, nieuwe collega’s en een nieuwe stad.
En daarom wil ik jullie het volgende vertellen:
De zon die ’s ochtends vroeg opkwam en mij ’s avonds laat pas weer gedag zei,
de volle terrassen, met franse muziek,
het drinken van een wijntje in de stad met collega’s,
de zondagen in Palavas bij het strand,
het uiteten gaan langs de rivier,
de supermarkten gevuld met de lekkerste toetjes,
de cocktails in het Ayers Rock,
de altijd vreemde Frans/engelse gesprekken met de Fransen,
de glimlach die deze geweldige stad elke dag weer op mijn gezicht liet verschijnen.
Heeft mijn doen besluiten om terug te gaan.
Niet voor even, dit keer geen 8 weken. Ik heb een vast contract aangeboden gekregen en……. IK GA EMIGREREN!!!
Dit is zeker de moeilijkste beslissing die ik tot nu toe genomen heb. Dit is een kans die ik niet kan laten schieten. Altijd heb ik gezegd dat ik ooit in het buitenland wil gaan wonen. Dit is nu een droom die uitkomt.
Mijn franse contract is getekend . Mijn huisje waar ik 7 jaar gewoond heb zal ik leeg moeten halen. De avonden in de ski met mijn lieve vrienden zal ik ook moeten gaan missen. Al het bekende is straks onbekend. Mijn leven wordt anders, mijn leven wordt Frans. Stokbrood als ontbijt, Bonjour i.p.v. goeiemorgen, een reisverzekering afsluiten als in naar Nederland kom. Koninginnedag ga ik vieren zoals ik nog nooit gevierd heb, van dit oer-Hollandse feest wil ik nog even genieten ;)
Ik mis iedereen nu al. Heb dan ook al de nodige traantjes gelaten. Ik sta volledig achter mijn beslissing maar heb het best af en toe even moeilijk als ik eraan denk dat ik jullie niet meer zo vaak zal zien. Daarom hoop ik iedereen nog te zien voordat ik wegga. Het is nog niet zeker of dit 1 juni of 1 juli zal zijn. Ik zal het de komende tijd erg druk hebben met alles te regelen. Jullie kunnen altijd bellen voor een rendez-vous.
En natuurlijk zijn jullie altijd welkom!!
Ik hou jullie op de hoogte.
Bisou Annelies
28 April 2008 - 22:45
PP:
Allo Berry,
Je droom komt uit, word maar snel wakker.
Je zal je moeten aanpassen (je wilt niets liever dan dat en het gaat je lukken als geen ander):
van Rotterdam aan Montpellier,
van Hellevoetsluis aan Pérols, Palavas, Carnon, Aigues Mortes etc.,
van noord aan zuid,
van de Noordzee aan de Middellandse Zee,
van factor 6 aan factor 20,
van goeiemorgen aan bonjour,
van volkoren brood met kaas aan stokbrood met confiture,
van een beker melk aan een glas wijn (dit zal moeiteloos gaan, toch?),
van autochtoon aan allochtoon,
van auto met NL aan auto met F,
van Zuid-Holland aan Département 34,
van 2-talig zijn aan 3-talig zijn,
Het aller, allerbeste gewenst!!!
Heel veel geluk en succes in je nieuwe woon- en werkomgeving!!!
LDDKPP. -
29 April 2008 - 09:04
Mam:
We zullen je zeker missen. Maar het is niet het einde van de wereld en het wordt gewoon het hele jaar sparen om je te kunnen opzoeken. De omgeving ken ik, zie dus zo voor mij waar je uithangt!
Geniet en maak er wat van in je nieuwe baan en huis.
Jaloers ben ik op het mooie weer, waar jij langer van kunt genieten dan wij hier.Lekker zomerse avonden daar!!
Veel plezier en..... de vliegtuigen vertrekken regelmatig van Schiphol!!!!
See you!